Op zoek naar losse Lego onderdelen? Bestel ze gewoon in Nederland

Lego is niet alleen speelgoed voor kinderen, maar ook miljoenen volwassenen, adult fans of Lego (AFOL’s) genoemd, bouwen allerlei Lego creaties. In 2020 richt het bedrijf Lego zich ook steeds meer op volwassenen met diverse 18+ sets. Het televisieprogramma Lego Masters heeft eveneens veel volwassenen (opnieuw) Lego fan gemaakt.

Naast de standaard Lego sets is er een hele gemeenschap van ontwerpers en liefhebbers die hun eigen Lego modellen maken. Deze niet-officiële creaties worden Lego MOC’s genoemd en dit is een afkorting voor My Own Creations.

Een MOC kan een alternatieve bouwset zijn, waarbij je van de onderdelen van een bestaande set een nieuwe set bouwt. Ook kan een MOC bestaan uit de onderdelen van allerlei verschillende Lego sets. Stel dat je een mooie MOC gevonden hebt en die wilt bouwen, hoe kom je dan aan de onderdelen?

Ten eerste kun je natuurlijk in je eigen verzameling kijken welke onderdelen je al hebt. Als jij heel veel Lego hebt, dan is de kans groot dat je al een groot deel van de legostenen al hebt. Wil jij een MOC van 4000 losse onderdelen bouwen, dan is de kans echter groot dat je niet alle onderdelen in huis hebt. Bij Lego zelf kun je losse onderdelen bestellen, maar het aanbod is vrij beperkt. Gelukkig zijn er webshops die legostenen verkopen die je bij Lego zelf niet kunt bestellen.

Wat veel mensen niet weten, is dat een van de grootste LEGO webshops ter wereld voor losse onderdelen gewoon in Nederland zit. Bij ToyPro uit Nederweert heb je de keuze uit meer dan 20.000 unieke Lego bricks en ruim 3500 Lego poppetjes. Ook vind je op de website inspiratie voor originele Lego creaties om zelf te bouwen. Daarnaast heeft ToyPro een fysieke winkel waar je de nieuwste Lego sets kunt bekijken en aanschaffen.

Mis je een onderdeel van een set, bouw je een MOC of ben je bezig met je eigen creaties, bij ToyPro vind je de onderdelen en minifiguren die jij nodig hebt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *