Op zoek naar een goede BSO? Hier moet je op letten

Gaat je kind binnenkort naar de basisschool en ben je opzoek naar goede buitenschoolse opvang (BSO)? Dit kan soms heel lastig zijn. Om het iets makkelijker voor je te maken hebben we een aantal dingen voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede opvang.

Zijn er goede en bekwame medewerkers?

De begeleiders van een BSO zijn misschien wel de belangrijkste factor of je kind het naar zijn of haar zin gaat hebben of niet. Het is dus aan te raden om van tevoren een keer met je kind te gaan kijken. Hebben de begeleiders een goede klik met je kind en weten ze hoe ze ermee moeten omgaan? Dan ben je al een heel eind. Ook is het aan te raden om te kijken wat voor opleidingen en achtergrond de medewerkers hebben. Bij kinderopvang amsterdam west werken bijvoorbeeld mensen met een pedagogische achtergrond.

De locatie

De locatie van de buitenschoolse opvang is ook erg belangrijk. Zo is het handig dat de BSO dicht bij de basisschool van je kind ligt. Kijk ook even hoe je kind naar de BSO gaat. Is dit lopend of bijvoorbeeld met een busje? Daarnaast is het goed om te kijken of de opvang in een veilige omgeving ligt.

Algemene indruk

Het is ook goed om bij jezelf na te gaan wat de algemene indruk van de opvang is voor jou. Zien de ruimtes er netjes uit? Hangt er een gezellige sfeer? Kunnen de kinderen leuk buitenspelen? Is er voldoende speelruimte? Dit zijn belangrijke dingen om op te letten.

Wat gaan de kinderen doen?

Ook is het altijd goed om na te gaan wat voor activiteiten de BSO onderneemt met de kinderen. Zijn er veel geplande activiteiten? Zijn deze gericht op de ontwikkeling van je kind? Is er ook ruimte om zelf te spelen? Bij bso amsterdam west proberen ze bijvoorbeeld een goede balans te vinden tussen vrij spelen en geplande activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *