Bandung

Bandung of toch het Parijs van Java? 

Aan het begin van de 20e eeuw krijg Bandung een bijnaam. Deze bijnaam was dan ook ‘Parijs van Java’. In deze tijd was de stad een vakantieoord voor rijke Nederlandse kolonialisten. Dit verband is in de tijd van nu niet meer zo duidelijk aanwezig. Toch blijft Bandung naar mijn idee de moeite waard om een vakantie naar toe te boeken. Je kan bijvoorbeeld wandelen door Jalan Braga. In deze prachtige straat zijn heel wat Art Deco gebouwen te vinden die het koloniale verleden van de stad laten zien. Ook zijn er in de stad vele leuke restaurantjes en boetieks in de Europese stijl te vinden.  

De naam Parijs van Java is een bijnaam die tot de dag van vandaag nog vaak gebruikt wordt. Een geliefde vakantiebestemming is deze stad dan ook nog steeds. Bandung zelf is echt een stad waar je niet heel veel natuur om je heen hebt. Wel is het een goede uitvalsbasis voor leuke dagtochten waar je wel echt die natuur kan opzoeken. Denk hier bijvoorbeeld aan een tocht naar hoge vulkaantoppen, warmwaterbronnen of theeplantages.  

Bandung

Verblijven in Bandung

Het blijft een gewilde vakantiebestemming. Het leuke aan Bandung vind ik dat je er ook leuke unieke verblijfsmogelijkheden hebt. Zo is er een resort waar je kan verblijven in iets wat lijkt op een gigantische vogelkooi ook kan je echt de natuur opzoeken en een glamping tent reserveren. Al met al echt gave mogelijkheden. Wat mij aanspreekt aan deze stad is dat je tijdens de vakantie de buitenlucht kan opzoeken, maar ook heerlijk een avondje uit kan gaan in de stad. Het is een stad met een heerlijke combinatie van natuur en stad. Persoonlijk vind ik dat aan een vakantie erg fijn, zo heb je het idee dat er ook echt veel te doen is als je voor een langere periode weggaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *