Wat is de beste trampoline?

Een zeer populair speeltoestel onder kinderen is de springmat trampoline. De trampoline biedt veel kinderen uren speelplezier en wordt dan ook door veel ouders aangeschaft voor hun kinderen. Er zijn echter veel keuzes die je moet maken voordat je een trampoline gaat kopen. In dit artikel zal ik een aantal tips geven over waar je het best voor kan kiezen bij het kopen van een trampoline en wat voor voordelen en nadelen elke keuze heeft.

 

Allereerst moet je kiezen of je liever een normale trampoline of liever een ingraaf trampoline wilt aanschaffen. Een ingraaf trampoline belemmert het uitzicht niet en staat heel mooi in de tuin, maar vergt wel wat extra moeite bij het plaatsen van de trampoline. Voordat de trampoline geplaatst kan worden dient er namelijk een diepe kuil gegraven te worden, zodat het kind de grond niet zal raken wanneer de trampoline helemaal is uitgerekt. Wanneer je dit niet doet kan het kind ernstige blessures oplopen en dat wilt een zorgzame ouder natuurlijk niet. Wanneer de installatie van de trampoline overigens goed gebeurt, zal het kind wel onder meer veiligheid kunnen springen dan op een normale trampoline, omdat de ingraaf trampoline zich op grondniveau bevindt, en het kind dus niet naar beneden kan vallen van de trampoline af.

 

Een andere keuze die je moet maken is de optie om een veiligheidsnet te plaatsen rondom de trampoline. Dit is sterk aan te raden omdat de veiligheid van het kind hierdoor sterk bevorderd zal worden. Wanneer je als ouder geen veiligheidsnet plaatst zal het kind van de trampoline af kunnen vallen en zal het kind dan ook een stuk minder veilig zijn dan wanneer er wel een veiligheidsnet geplaatst wordt. Een veiligheidsnet kost bijna niks extra bovenop de prijs van de trampoline dus het is het zeker waard om een net te plaatsen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *