Vanaf welke leeftijd breng je je kind naar het kinderdagverblijf?

Veel ouders kiezen ervoor om hun kind voor één of meerdere dagen naar het kinderdagverblijf te brengen. Vanaf welke leeftijd je je kind naar het kinderdagverblijf brengt, is van verschillende factoren afhankelijk. Zo hangt het er vanaf wanneer voor jou als ouder het juiste moment is aangebroken. De ene ouder moet al vrij snel weer aan het werk, terwijl andere ouders ervoor kiezen om eerst een langere periode minder te werken, of op een andere manier voor opvang te zorgen. Daarnaast verschilt het ook nog per kinderdagverblijf; bij het ene kinderdagverblijf is je kindje al vanaf 6 weken welkom, terwijl dit bij andere kinderdagverblijven vanaf 3 maanden is.

De voordelen

Als ouder wil je graag blijven werken. Tijdens die dagen wil je natuurlijk dat je kind in goede handen is. Een kinderdagverblijf is een veilige plek waar je kind gedurende die dagen opgevangen kan worden. Zorg en ontwikkeling staan centraal, je kunt je kind dus met een gerust hart naar het kinderdagverblijf brengen.
Naast de praktische voordelen zijn er ook voordelen voor de ontwikkeling van je kind. Zo is er op een kinderdagverblijf voldoende speel- en leermateriaal dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind. Daarnaast worden kinderen op het kinderdagverblijf in groepen opgevangen. Hierdoor leren ze op een natuurlijke manier om samen te delen en samen te spelen, leren ze om grenzen aan te geven en te herkennen, en leren ze om vriendjes te maken. Je kind naar een kinderdagverblijf brengen is dus niet alleen praktisch, het draagt ook bij aan de fysieke, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Visie van het kinderdagverblijf

Iedere ouder heeft een eigen visie en opvoedstijl die het beste bij het gezin past. Ieder kinderdagverblijf heeft een eigen pedagogische visie. Om de continuïteit in de opvoeding te waarborgen, is het fijn om te kiezen voor een kinderdagverblijf dat past bij de persoonlijke opvoedstijl. Wanneer je kiest voor een kinderdagverblijf met een pedagogische visie die dicht bij de persoonlijke opvoedstijl ligt, weet je dat je kind wordt benaderd op een manier die jij prettig vindt en die past bij de behoeftes van het kind.

Vertrouwen in het kinderdagverblijf

De eerste periode dat een kind naar www.kinderdagverblijfplukdedag.nlgaat, is voor veel ouders spannend. Een stukje van de zorg en opvoeding draag je immers over aan een ander. Wanneer je een kinderdagverblijf uitkiest dat past bij jullie gezin, moet je er op kunnen vertrouwen dat de medewerkers met professionaliteit en toewijding voor jouw kind zorgen. Om ervoor te zorgen dat die zorg goed en veilig verloopt, wordt ieder kinderdagverblijf regelmatig gecontroleerd door de GGD op hygiëne, veiligheid en op het uitvoeren van het pedagogische beleidsplan. Door vertrouwen te hebben in het kinderdagverblijf, zul je merken dat de dagen op de opvang voor zowel ouder als kind al snel wennen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *